دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 687504
تعداد نوشته ها : 524
تعداد نظرات : 85

Loading...
Rss
طراح قالب
GraphistThem246
عفونتها عفونتها از انواع بیماریهای واگیر دار هستند که بطور عمده از طریق آمیزش جنسی با فرد آلوده انتقال می یابد. این عفونتها در بیشتر کشورها شایع بوده و نقص در تشخیص و درمان آن در مراحل اولیه ممکن است عوارض و مشکلات شدیدی از جمله نازایی ، حاملگی خارج از رحم ، عفونت رحم و لوله های رحمی ، سرطانهای دستگاه تناسلی زنان  ناهنجاری های مادرزادی نوزادان مرگ و میر داخل رحمی و یا دوره نوزادی و دردهای مزمن شکمی را ایجاد نماید . بر اساس برآورد سازمان جهانی بهداشت سالانه بیش از ۳۳۰ میلیون مورد جدید بیماریهای مقاربتی قابل درمان از جمله سیفیلیس و سوزاک در دنیا بروز می نماید و در واقع روزانه شاهد بروز حدود یک میلیون مورد جدید از بیماریهای مقاربتی در دنیا هستیم. در ایران گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال ، بیشترین گروه مبتلا می باشد . بین عفونتها و انتقال ایدز ارتباط نزدیکی وجود دارد . مشخص شده است که هر دو نوع عفونت آمیزشی ( بدون زخم یا زخم )، خطر انتقال جنسی HIV ( ایدز ) را به میزان زیادی افزایش می دهند . یکی از دلایل بروز عفونتهای مسری جنسی که ایدز یکی از مهلک ترین آنهاست ، رفتارهای جنسی نا ایمن  در افراد جوان است . محیط دستگاه تناسلی زن بگونه ای است که احتمال ابتلای زنان به عفونتهای تناسلی بیشتر از مردان می باشد و این عفونتها برای زنان مسائل و مشکلات بیشتری بوجود می آورند . اما مردان هم دراثر عفونتهای تناسلی ممکن است دچار ناباروری ، درد طولانی مدت و بیماریهای خطرناک ( ایدز و …) شوند .  شکایات شایع در عفونتها درد زیر دل ، مقاربت دردناک ، ترشحات مهبلی خونریزی زیاد و طولانی مدت ، سوزش ادرار ، عادت ماهیانه دردناک ، تب و گاهی تهوع و استفراغ و خونریزی در فواصل عادات ماهیانه یا در زمان نزدیکی . شکایات شایع مردان : در اکثر مواقع مردان فاقد علائم واضح بالینی هستند ولی بطور کلی میتوان به سوزش ادرار ، تب ، خروج چرک از مجرای ادراری اشاره کرد . علائم بالینی شایع  بیماری  : در معاینه بیماران علائم ذیل مشاهده می گردد زنان : وجود ترشحات چرکی ، زخمی یا شکننده بودن دهانه رحم ، زخم تناسلی .   مردان : تورم غدد لنفاوی ناحیه کشاله ران ، تورم پوست بیضه ها ، خروج چرک از مجرای ادرار یکی ا

حاملگی‌های خارج از رحم 

حاملگی خارج از رحمی در هر سنی ممکن است روی دهد. این نوع حاملگی در زنان نازا، افرادی که از نظر سطح اقتصادی - اجتماعی پایین هستند، زنان غیر سفید پوست و زنانی که سابقه حاملگی خارج رحمی داشته‌اند، بیشتر دیده می‌شود. 

 معمولا سلول  نر و ماده در لوله رحمی با هم ترکیب شده و سلول تخم را تشکیل می‌دهد، سلول تخم لوله رحم را طی کرده و وارد رحم شده و در دیواره رحم کاشته می‌شود. 

اگر سلول تخم ایجاد شده در خارج از رحم کاشته شود و رشد کند حاملگی خارج رحمی رخ می‌دهد. در بیش از 99 درصد موارد حاملگی خارج رحمی در لوله‌های رحمی رخ می‌دهد و جاهای دیگر عبارتند از تخمدان، شکم، گردن رحم. 

علل: 

هر علتی که مانع عبور سلول تخم از لوله‌های رحمی به رحم شود می‌تواند موجب حاملگی خارج رحمی شود. 

عفونت لوله‌های رحمی 

ناهنجاریهای ساختمانی در لوله‌ها 

دستکاری‌های قبلی روی لوله و اطراف لوله رحمی 

چسبندگی داخلی و خارجی در لوله‌ها 

مصرف بعضی از داروهای محرک تخمک‌گذاری 

وجود آی،یو،دی 

باروری آزمایشگاهی (IVF) 

سیگار کشیدن در زمان حاملگی 

علایم بالینی 

قطع عادت ماهانه و یا تاخیر در آن 

درد لگن یا قسمت پایینی شکم 

خونریزی غیر طبیعی رحم که معمولا به رنگ قهوه‌ای تیره و متناوب و یا مداوم است 

عرق سرد و رنگ پریدگی 

نبض تند و ضعیف 

سرگیجه و کاهش فشارخون 

تهوع و استفراغ 

عوارض: 

خونریزی شدید به علت پارگی لوله رحمی 

شوک 

نازایی 

درمان 

لوله رحمی سمت مبتلا را با تخمدان و یا بدون تخمدان همان سمت بر می‌دارند 

هدف اصلی از انجام درمان، حفظ جان بیمار است

 

منبع : پارسی گلد 

 آنچه راجع به ایدز باید بدانیم پایگاه اطلاع رسانی پزشکان ایران در حالی که کشورهای پیشرفته جهان در طی چند دهه اخیر مشکل بیماریهای واگیردار را تا حد زیادی حل کرده و تمامی توان و امکانات خود را برای مبارزه با بیماریهای غیر واگیر منجمله بیمارهای قلبی – عروقی و سرطانها متمرکز کرده بودند ، ناگهان در سال 1981 میلادی (1360 شمسی ) نوعی بیماری عفونی در دنیا پیدا شد که به سرعت درهمه نقاط جهان گسترش پیدا کرد و امید به ریشه کنی بیماریهای واگیردار را حتی در کشورهای پیشرفته تبدیل به یاس نمود. این بیماری که بصورت یک مشکل عمده بهداشتی خود را نشان داد ایدز نام دارد . در این بیماری دستگاه دفاعی بدن شدیداًدچار اختلال می شود. بیماری ایدز نوعی بیماری کشنده است که، در همه کشورهای جهان، در گورههای سنی متفاوت ، نژادهای مختلف نه فقط در هم جنس بازان بلکه در هر دو جنس مشاهده شده است و در واقع ایدز یک مشکل جهانی و به کشور و گروه خاصی اختصاص ندارد . عامل بیماری نوعی ویروس است که مبداء اولیه آن کاملاً مشخص نیست . راههای عمده سرایت بیماری ایدز عبارتند از : روابط پرخطر با افراد آلوده تزریق خون و فراوردهای آلوده آن، استفاده از سرنگهای مشترک ، بخصوص در بین معتادان تزریقی و بکار بردن ابزار و وسایل آلوده انتقال از مادر آلوده به جنین بطور کلی دو گروه سنی بیشتر گرفتار می شوند: بالغین در سنین 20تا 45 سال شیر خواران و نوزادان مرگ و میر ناشی از ایدز در جوانان در کلیه کشورهای جهان بصورت یک مشکل خطر ناک در آمده است. حدود 75تا 90 درصد آلوده به ویروس ایدز در گروه سنی 20تا 45سال که سن تلاش و سازندگی و فعالیت اقتصادی است، اتفاق می افتد . افزایش میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی به ویروس ایدز و ابتلا به بیماری در جوانان و شیر خواران ، طول عمر بسیاری از کشورهای جهان کاهش خواهد داد. از آنجای که ایدز یک مشکل بهداشتی نیست ،بلکه یک مشکل اجتماعی و فرهنگی است که مسائل اقتصادی را نیز بدنبال دارد، لازم است همه سازمانهای دولتی، غیر دولتی و مردم در امر کنترل و پیشگیری از بیماری با هم همکاری و مشارکت نمایند . از آنجایی که در حال حاضر واکسنی موثر و درمان اساسی برای بیماری وجود ندارد ، تنها راه مبارزه با ایدز ، پیشگیری از آلودگی است . هر چند بیماری ایدز در حال حاضر جزء مسایل حاد بهداشتی کشور ما نیست
X