سقط درمانی از نظریه، تدوین طرح تا تصویب و تایید
سازمان بهداشت جهانی در یک تقسیمبندی کلی و جامع، موارد سقط جنین مجاز در کشورهای مختلف را به هفت گروه نجات جان زن و حفظ سلامت جسمی و روانی مادر یا جنین، سقط جنین ناشی از تجاوز به عنف و یا زنای با محارم، نقایص جنینی، دلایل اقتصادی و ... بنا به درخواست فرد تقسیم کرده است. اکثریت کشورها نیز با انگیزه و دلایلی معلوم موضوع فوق را تجویز کرده و یا منع نکردهاند.
چنانچه در گذشته برخی کشورها نظیر چین و سوئد در تمام موارد فوق اجازهی سقط جنین را دادهاند و برخی نیز کمی محدودتر موارد را پذیرفتهاند.
با تاکید بر حساسیت موضوع سقط جنین در حوزههای اخلاق، حقوق، بیوتکنولوژی و پزشکی، کشورهای اسلامی نیز، نسبت به مساله سقط جنین در مقایسه با دیگر کشورها این مساله را به صورت محدودتری تجویز کردهاند. ایران ـ که در هیچ مورد اجازه سقط را نمیداد ـ از جمله کشورهایی است که در این زمینه تنها در موردی که حیات مادر در خطر است، اجازه سقط میدهد. البته متاسفانه در این مورد مقررات روشنی وجود ندارد.
متاسفانه در دورانی که سقط جنین در سطح قابل توجهی در جریان قرار داشت، غیرقانونی بودن آن به گفتهی دکتر سید محمدتاری سیدفاطمی، عضو هیات علمی پژوهشکده ابنسینا به موضوعی سیاه و زیرزمینی تبدیل شده بود. آمارها و شنیدهها از سقطهایی حکایت میکرد که در محلهای فاقد امکانات بهداشتی و یا از سوی افراد غیرمتخصص و با هزینهای بالا صورت میگرفت. در حقوق جزای ایران هم مجازات سقط عمدی جنین (جز در موارد استثنایی و مبهم فوق) بسته به این که جنین در چه دورهای از حیات باشد، متفاوت بود. تا جایی که سقط جنینهایی که روح در آن دمیده شده باشد، ممکن است، مستلزم قصاص باشند. همچنین مجازات این عمل به اعتبار مرتکب آن متفاوت خواهد بود، چرا که اگر مباشر در سقط از صاحبان حرفهپزشکی باشد، مجازات آن علاوه بر دیه مربوط به دوره جنینی، میتواند محکومیت به زندان از دو تا پنج سال باشد و حال آنکه این مجازات درمورد دیگر افراد، سبکتر است.
بنابراین حساسیت مساله سقط جنین و پیامدهای عدم انطباق مقررات و نظام هنجاری با واقعیتهای جامعه، ضرورت بازنگری و بازتدوین مق
آلرژی فصلی
بهار ، موسم طراوت و شادابی و فصل آغاز رویش و تازگی ، برای بعضی ها زمان شروع حساسیت های آزاردهنده فصلی است. در همان زمان که عده ای با عشق به طبیعت و زیبایی های آن در میان نرگسهای زرد قدم می زنند و عطر دل انگیز آن را با دل و جان استشمام می کنند ، عده دیگری در کلینیک ها و داروخانه ها به دنبال راهی برای تسکین عطسه ، سرفه و رفع خارش چشمها هستند.ولی آیا راهی برای درمان وجود دارد؟!
تولید مثل جنسی در گیاهان گلدار با انتقال گرده از یک گیاه به گیاه دیگر انجام می شود. بعضی از گیاهان که گلهای زیبا و معطر دارند ، حشرات را جذب می کنند. همین حشرات باعث انتقال گرده های گیاهان به یکدیگر می شود ، اما درباره گیاهانی که گلهای بدون بو دارند ، اینها مورد توجه حشرات نیستند و بنابراین گرده های خود را رها می کنند تا از طریق وزش باد به گیاه منتقل شود.
با پراکنده شدن گرده های این گیاهان در هوا احتمال تنفس آنها به وسیله انسان و حیوانات وجود دارد.
اگر شما یکی از هزاران نفری هستید که به طور ژنتیک به این مواد حساس هستند، حتما می دانید که ورود این گرده ها به سیستم تنفسی ، عامل یکسری اختلالات عمده در بدن می شود.
زمان شروع و خاتمه بیماری
در مناطق گرم ، گرده افشانی درختان در اوایل بهار صورت می گیرد.
در این مناطق فصل آلرژی ها در همان ابتدای بهار آغاز می شود. بسته به مکان زندگی شما و خصوصیات آب و هوای منطقه و نوع گیاهان محیط، ممکن است در پاییز همزمان با گرده افشانی بعضی از گیاهان باز هم علایم آلرژی بروز کند.
حتی در بعضی از مناطق ، بویژه در جاهایی که قارچ می روید ، پراکندگی هاگها در فصل تابستان سبب بروز واکنش های آلرژیک می شود. معمولا تا پایان دوره گرده افشانی ، علایم آلرژی ادامه می یابد.
راههای درمان
قبل از این که به فکر درمان باشید ، باید مطمئن شوید که علایم بارز در شما مربوط به آلرژی فصلی است.
عطسه ، آبریزش بینی ، سوزش و خارش گلو ، ریزش اشک از چشمهاو بعضی علایم سرماخوردگی مثل سردرد از نشانه هایی است که شما را مشکوک به آلرژی می کنداگر این علائم هر سال در یک زمان مشخص بروز کند ، شما مبتلا به آلرژی فصلی هستید
عطسه ، آبریزش بینی ، سوزش و خارش گلو ، ریزش اشک از چشمها و بعضی علایم سرماخوردگی مثل س
خون دماغ
طبق آمار به طور تقریبی یک نفر از هر 10 نفر دست کم یکبار سابقه خونریزی شدید از بینی داشته است. خونریزی ممکن است جزئی و یا خیلی شدید باشد. بعد از خونریزیهای قاعدگی، خونریزی بینی شایعترین خونریزی خودبخودی در انسان است که به علت پارگی عروق مخاط بینی که بدون محافظ میباشد اتفاق میافتد. شایعترین محل خونریزی در اطفال و بالغین جوان قسمت قدامی تیغه بینی است ( که ناحیه کیسلباخ kisselbakh یا لیتل little نامیده میشود). خونریزی این ناحیه را میتوان به آسانی کنترل نمود. مشکلترین و پیچیدهترین محل خونریزی در قسمت خلفی – فوقانی جدار خارجی و تیغهی وسط بینی در اشخاص مسن است.
شایعترین علت خونریزی بینی ضربه یا تروما است. ضربههای شدید باعث شکستگی استخوان بینی شده و ضربههای خفیف نظیر دستکاری بینی با انگشت آسیب به ناحیه لیتل وارد آورده و سبب از بین رفتن موکوس محافظ آن ناحیه میشود.
عوامل مهم در کنترل خونریزیهای بینی عبارتند از: علت، محل خونریزی، نحوه معالجه آن.
علت شناسی : عوامل موضعی و عوامل سیستمیک
عوامل موضعی:
در میان عوامل موضعی که سبب خونریزی بینی میشوند، میتوان از ضربههای وارده به صورت، واکنش التهابی تغییرشکل ساختمانی، وجود جسم خارجی، تماس با مواد شیمیایی سمی، مداخله جراحی و تومورهای داخلی بینی نام برد. ضربهی موضعی یکی از شایعترین علل خون دماغ است. وارد کردن لوله بینی- معدی (افزایش مداوم فشار هوایی بینی) دستکاری داخلی بینی و بازیابی جسم خارجی داخل بینی که سبب پاسخ التهابی شدید شده است، همه میتوانند مسئول خونریزی بینی باشند عملهای جراحی داخلی بینی و شکستگیهای استخوان بینی، دیواره سینوسهای صورت- کاسه چشم و قاعده جمجمه هم میتواند سبب خون دماغ شوند.
بد شکلیهای ساختمانی:
به شکل مادرزادی یا اکتسابی میتوانند سبب درگیری قسمت غضروفی یا استخوانی تیغهی بینی یا شاخکها شوند. در این حالت هوای دمیده شده با سرعت و تلاطم بیشتری وارد بینی میشود. این مسئله سبب خشکی غشای مخاطی- التهاب و دلمه بستن میشود. برداشتن دلمهها از طریق پاک کردن بینی یا با فشار وارد کردن هوا از راه بینی انسداد یافته عروق خونی سطحی را در م
«وبا» نخستین بیماری تهدید کننده
«وبا» به عنوان نخستین بیماری تهدیدکننده سال 84 در ایران درحالی تا کنون صدها تن را مبتلا کرده است که طبق آخرین اپیدمی گزارش شده در کشور در سال 77 ، 11 هزار تن را از تمامی استانهای کشور مبتلا کرده بود. همچنین در سال 78 حدود 1000 مورد ابتلا به وبا تایید و طی 4 سال اخیر نیز به طور متوسط 100 مورد وبا در کشور گزارش شد.
از سویی دیگر آخرین موارد گزارش شده اپیدمی وبا در جهان به سال 1992 میلادی بازمیگردد که در بنگلادش و جنوب آسیا و سال 1994 در زئیر شماری را مبتلا کرد.
امسال نیز در افغانستان - از همسایههای شرقی ایران - مواردی از وبا گزارش شد.
«وبا» از بیماریهای عفونی قدیمی است که تا کنون 7 مورد پاندمی در جهان ایجاد کرده است و 6 پاندمی اولیه وبا که از قرن 19 آغاز شده و تا قرن 20 ادامه داشته، با بیوتیپ کلاسیک بوده است.
آخرین پاندمی وبا در سال 1961 میلادی و با بیوتیپ جدید التور بود. این در حالیست که شناسایی التور به سالهای دور برمیگردد، ولی بروز آن در سال 1961 و در آخرین پاندمی وبا بوده است.
«وبا» از بیماریهای بومی ایران محسوب میشود و نزدیک به 40 سال است که در کشور ما وجود دارد، به طوری که قانون مصوب سال 1322 مجلس ایران، پزشکان را ملزم کرد تا در صورت مواجهه با این بیماری موارد را فورا گزارش کنند.
وبای التور نیز یک بیماری حاد اسهالی و عامل آن «ویبریوکلرا یا التور» است که منحصرا انسان را مبتلا میکند. این بیماری به شدت مسری است.
ویژگی مشخص وبا آغاز ناگهانی اسهال جهنده بدون فشار و آبکی است که به دنبال آن استفراغ، کم آب شدن سریع، گرفتگی ماهیچهها و کم شدن ادرار فرا میرسد. میزان کشندگی بیماری در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات و الکترولیت بدن 30 تا 40 درصدست.
علایم:
دوره پنهانی وبا از چند ساعت تا 5 روز بوده و بطور معمول 1 تا 2 روز است . شدت علائم بیماری به سرعت و مدت از دست رفتن مایعات بستگی دارد.
وبا دارای سه مرحله است:
الف: مرحله تخلیهای: بیمار ناگهان دچار اسهال شدید، بدون درد و آبکی میشود که به دنبال آن استفراغ روی داده و مدفوع نمای آب برنجی دا
ریبوفلاوین یا ویتامین B2
ریبوفلاوین که به ویتامین B2 نیز شناخته شده است، یک ویتامین محلول در آب و یکی از ٨ نوع ویتامینهای گروه B است. بهترین منابع غذایی حاوی ریبوفلاوین شامل شیر و محصولات لبنی، گوشت، تخممرغ، سبزیجات سبز و برگ پهن، تمام دانههای غلات و غنی شده و حبوبات و گوشهایی از قبیل کبد، کلیه و قلب هستند. در ایالات متحده محصولات و فرآوردههای شیر تقریبا نیمی از ریبوفلاوین موجود در مواد غذایی مردم را تشکیل میدهد. باید توجه داشت که اشعه فرابنفش مانند نور خورشید ریبوفلاوین را تخریب میکند. به همین دلیل است که اغلب شیر را در شیشههای مات نگهداری میکنند. بر خلاف سایر ویتامینها ریبوفلاوین در اثر پختن تخریب نمیشود اما غلات اغلب در اثر آسیاب کردن یا تصفیه کردن بخش عمده ریبوفلاوین و سایر مواد مغذی را از دست میدهند. از اینرو مصرف غلات مانند جو و گندم با پوست و به طور کامل ترجیح داده میشود. همچنین، مصرف مواد غذایی غنی و تصفیهشده گزینه مناسبی است، چرا که ریبوفلاوین از دست رفته از طریق تصفیه دوباره به این ترتیب به غذا باز میگردد. مواد خوراکی تصفیه شدهای که غنی نشدهاند مانند برنج سفید حتی در مقادیر زیاد نیز نمیتوانند ریبوفلاوین لازم برای بدن را تامین کنند. مقدار ریبوفلاوین موجود در برخی از مواد غذایی معمولی و روزانه به این قرار است: ٤/٠ میلیگرم ریبوفلاوین در یک فنجان شیر، ٣٧/٠ میلیگرم در یک فنجان پنیر، ٦/١ میلی گرم در یک فنجان ماست و ٥/٣ میلی گرم در ٣ اونس گوشت وجود دارد. ریبوفلاوین از راههای مختلف به حفظ سلامت بدن کمک میکند. برای مثال این ویتامین باعث تبدیل مواد غذایی به انرژی میشود. آمینو اسید موسوم به تریپتوفان را به نیاسین تبدیل میکند. این ویتامین در ارتباط نزدیک با ٨ ویتامین دیگر گروه B عمل میکند. به ساخته شدن گلبولهای قرمز خون کمک میکند و بافتهای بدن به ویژه پوست و چشمها را سالم نگه میدارد. در رشد و نمو سالم نقش کلیدی دارد و به بدن در تولید و کنترل هورمونهای خاص کمک میکند. مقدار مورد نیاز مصرف روزانه برای افراد مختلف به این ترتیب است که مردا
اهداف WHO در بهداشت دهان و دندان برای سال ۲۰۱۰
بهداشت دهان و دندان
بهره مندی از عمر طولانی توأم با سلامتی بدون همکاری و همیاری اعضاء مختلف بدن امکان پذیر نیست . عملکرد هر عضو بر فعالیت اعضاء دیگر اثر می کند و این مجموعه تأثیر گذار بر یکدیگر و تأثیر پذیر از محیط ، تآمین سلامت و تداوم زندگی فرد را بر عهده دارند .
مجموعه دهان و دندان به عنوان دروازه ورود غذا ، آغازگر روند هضم و جذب غذا بوده و نقشی مهم در آماده سازی نیازمندیهای غذائی انسان به عهده دارد . نظام بهداشتی درمانی در کشور ما نه تنها در منطقه شرق مدیترانه و شمال آفریقا بلکه در بین سایر کشورهای جهان از نظر ساختار ، پایداری ارائه خدمات ، گستردگی و وجود بستر مناسب سازمانی و ارائه ادغام یافته انواع خدمات بهداشتی و درمانی ، به عنوان یک نظام پویا ، با توانمندیهای بسیار ، شناخته شده است .
با توجه به موارد فوق ، طرح بررسی وضعیت بهداشت دهان و دندان کودکان ایرانی در چهار مقطع سنی ۳ ساله ها ، ۶ ساله ها ،۹ ساله ها و ۱۲ ساله ها طراحی و اجرا گردید.
۳ ساله ها : اولین آثار بیماری پوسیدگی دندانی ، در این سن خود را نشان می دهد ، آثار سندرم شیشه شیر در این سن آشکار می شود ؛ تا کنون اطلاعات جامعی در خصوص میزان شیوع و بروز پوسیدگی در دندانهای شیری کودکان ایرانی موجود نبوده است .
۶ ساله ها : ابتدای زمان رویش دندانهای دائمی و زمان مناسب برای ارزیابی شدت گسترش پوسیدگی در دندانهای شیری است . ابتدای زمان اجرای طرحهای بهداشت دهان ودندان برای دانش آموزان جهت انجام ارزیابی های اولیه است ؛ و رده سنی مطلوب جهت تعیین شاخص پوسیدگی در مقایسه های بین کشوری است .
۹ ساله ها : انتهای دوره تداوم دندانهای شیری است ؛ زمان خوبی برای ارزیابی شدت پوسیدگی در دندانهای دائمی است و زمان سنجش وضعیت اجرای طرحهای بهداشت دهان ودندان پس از اجرای طرحهای مداخله ای برای دانش آموزان است .
۱۲ ساله ها : زمان خوبی برای ارزیابی شیوع و بروز پوسیدگی در دندانهای دائمی و رده سنی مطلوب جهت تعییین شاخص در مقایسه های بین کشوری است .
اهداف WHO در بهداشت دهان و دندان برای سال ۲۰۱۰
سن
تا سال ۲۰۱۰
تغذیه صحیح
تغذیه درست در عمل کاریست دشوار. این سختی بیشتر مربوط به کنارگذاشتن عادتهای کهن و سالهای سال شیوه تغذیه نادرست است. اما تغذیه سالم حتما به معنای صرف نظرکردن ازخوردنیهای دوست داشتنی و لذیذ نیست. اصل مطلب رعایت حد و مرز در خوراک است. این مقاله دربرگیرنده ده دستور در جهت چگونگی تغذیه درست میباشد.
متنوع بخوریم!
متنوع و به اندازه خورده و به تناسب در ترکیب مواد غذایی بایکدیگر توجه کنیم.
در روز چندین بار غلات و به اندازه کافی سیب زمینی بخوریم!
نان- ماکارونی-برنج- غلات و سیب زمینی منبع ویتامینها و مواد معدنی و fiber هستند و درعین حال کم چربی میباشند.
درمورد سبزیجات و میوه- اصل پنج بار در روز را فراموش نکنیم!
مصرف پنج بار میوه و سبزیجات در روز ایدهال است. بهتر است که این محصولات - تازه مصرف شده و یا در صورت امکان خیلی کم وکوتاه پخته شده باشند. یک بار از این پنج بار، آب میوه مصرف کنیم.
روزانه به اندازه کافی- لبنیات و حداقل یکبار در هفته ماهی بخوریم.گوشت و تخم مرغ هم به اندازه مصرف کنیم!
لبنیات و ماهی مواد غذایی زیادی مثل کلسیم در بردارند. ماهی منبع ید و selenium و omega 3 میباشد. گوشت بهخاطر درصد زیاد آهن و ویتامین های B1 - B6 و B12 اهمیت دارد. مصرف 300 تا 600 گرم گوشت درهفته معمولا کافیست. در صورت مصرف گوشت و لبنیات - نوع کم چربی آن پیشنهاد میشود.
چربی - کم مصرف کنیم و از مواد پرچربی صرف نظر کنیم!
مصرف زیاد چربی باعث چاقی شده و می تواند ناراحتیهای قلبی و سرطان را به دنبال داشته باشد. 70 تا 90 گرم چربی در روز - آنهم در صورت امکان روغن ویا چربی های گیاهی کافی خواهدبود. فراموش نکنیم که مقدار زیادی چربی نامرئی در محصولات گوشتی-مثل سوسیس و کالب
هپاتیت E چیست؟
در 30 سال گذشته اپیدمیهای (همهگیری) بزرگی از هپاتیت ویروسی در مناطق جنوب آسیا رخ داده است. این بیماری بیشتر در بالغین جوان دیده میشود. در همه گیریها بیشتر مرگ و میرها مربوط به زنان باردار است. عامل این بیماری ویروس است. این بیماری مانند هپاتیت A از طریق روده منتقل میشود ولی عامل آن ویروس هپاتیت A وB نیست. به همین دلیل این بیماری را هپاتیت غیر A و غیر B یا هپاتیت ویروسی E نام نهادند.
اپیدمیهای هپاتیت E از راه آب آلوده در هند، نپال، افغانستان، چین، شمال آفریقا و شوروی سابق گزارش شدهاند. این اپیدمیها یک تا دو سال باقی میمانند و در هنگام بارانهای موسمی شدت مییابند. بزرگترین اپیدمی که تا به امروز گزارش شده 100 هزار نفر را در شمال غربی چین مبتلا کرده است. اولین اپیدمی در ایران در سال 1369 در کرمانشاه گزارش شده است. دومین اپیدمی در استان چهار محال بختیاری در سال 1371 اتفاق افتاد. اپیدمی هپاتیت E بیشتر در بزرگسالان روی میدهد.
* راههای انتقال *
دوره کمون این بیماری 40-35 روز است. تمام راههای ممکن انتقال هنوز مشخص نشده است. اما راه مدفوعی _ دهانی یک راه انتقال قطعی است. در افراد خانواده فرد مبتلا با تماس نزدیک میتواند در انتقال بیماری نقش داشته باشد. در هپاتیت A ( که این بیماری نیز از راه آب آلوده ( دهانی - مدفوعی ) منتقل میشود) انتقال از فرد به فرد شایع است. ویروس هپاتیت E یک هفته قبل از شروع علائم بیماری در مدفوع فرد بیمار دیده میشود. تا 52 روز ممکن است این ویروس از طریق مدفوع دفع گردد. هپاتیت E شایعترین نوع هپاتیت در کشورهای جهان سوم مورد توجه قرار گرفته است.
* علائم بیماری *
در یک فرد بیمار از روی علائم بیماری نمیتوان هپاتیت E را از سایر هپاتیتهای ویروسی دیگر تشخیص داد ولی بعضی چهرهها در هپاتیت E بیشتر دیده میشود. بیش از 50 درصد بیماران تب دارند ( که در هپاتیت نوع C تب شایع نیست)، بیماری خفیف است اما میتواند شدید باشد و میزان مرگ و میر بالایی داشته باشد. مرگ و میر کلی این بیماری یک تا سه درصدست، ولی شدیدترین شکل بیماری در زنان باردار دیده میشود میزان مرگ و میر زنان بارداری که در سه ماهه سوم بارداری مبتلا میشوند با
بهداشت روانی دوران بلوغ
نوجوانی یکی از مهمترین و پرارزشترین دوران زندگی هر فرد محسوب میشود زیرا سر آغاز تحولات و دگرگونیهای جسمی و روانی در اوست و بلوغ نقطه عطفی در گذر زندگی او از مرحله کودکی به بزرگسالی است. بر اساس تعریف سازمان جهانی دوره نوجوانی به گروه سنی 10 تا 19 سالگی اطلاق میشود و در اکثر کشورهای جهان به خصوص کشورهای درحال توسعه بخش قابل توجهی از جمعیت را نوجوانان تشکیل میدهند. با توجه به این واقعیت که نوجوانان، پدران و مادران فردا هستند پرداختن به مسائل بهداشتیشان (به خصوص بهداشت روان آنان) نه فقط برای خود آنها بلکه برای خانوادهها، جامعه و نسل آینده سودمند است و در برنامه توسعه هر کشوری میبایست به مسائل آنها توجه خاص شود. آشنا شدن با پدیدههای جدید در زندگی، انسان را از بار هیجانی همراه آن پدیده که غالبا اضطراب و آشفتگی است میرهاند، مطالعات روانشناختی نشان داده است که تاثیر منفی عوامل استرسزا که همراه با آگاهی قبلی است بسیار کمتر از زمانی است که عوامل استرسزا ناگهان و بدون مقدمه به انسان وارد میشوند. در زمینه برخورد با پدیده بلوغ جنسی و تغییرات جسمانی و روانی متعاقب آن هر اندازه آگاهی نوجوانان ما بیشتر باشد نتایج مبحث این مرحله از زندگی در مسیر آینده نوجوان بیشتر است. آگاهی نداشتن و یا عدم آگاهی کامل و صحیح، نوجوانان را گیج و سردرگم میکند و این حالات نتایج منفی و زیانباری بدنبال خواهد داشت. والدین و مربیان وظیفه دارند اطلاعات کافی در خصوص تغییراتی که در طول و به دنبال بلوغ جنسی در نوجوان اتفاق میافتد به تدریج و با استمرار ارائه کنند. عدم ارائه اطلاعات کافی و صحیح در مورد بلوغ باعث میشود که نوجوان از منابع دیگر که معمولا انحرافی است، اطلاعات کسب کند و این اطلاعات غلط میتواند او را به انحراف کشاند. والدین و مربیان از یک تا دو سال قبل از بلوغ کامل نوجوان میبایستی اقدامات زیر را انجام دهند. - او را آماده کنند که به زودی و بتدریج تغییراتی را در جسم و روان خود احساس خواهد کرد. - به طرق مختلف او را مطمئن کنند که تغییرات ایجاد شده طبیعی است. - از اینکه این تغییرات در او شروع شده به او تبریک بگویند و خاطرنشان کنند که دوره جدیدی در زندگی او آغاز
هپاتیت C
هپاتیت به انواع مختلفى تقسیم مىشود که علت آن تفاوت در نوع ویروس این بیمارى است. ویروسهاى هپاتیتى که با حمله به بافت کبد منجر به تخریب این بافت و موجب بیمارى هپاتیت مىشوند از نظر ژنتیکى بسیار به یکدیگرشبیه هستند.
تعداد زیادى از بیماریها از دسته بیماریهاى ویروسى هستند یعنى حضور یک ویروس در بدن منجر به بیمارى مىشود. این گروه از بیماریها درمان خاص و قطعى ندارند. هنوز دارویى ساخته نشده است که بتواند ویروس را از بین ببرد. در این حالت تنها سیستم ایمنى بدن باید با بیمارى مبارزه کند. در نتیجه اگر دارویى برای بیمارى ویروسى تجویز شود تنها براى بالا بردن مقاومت بدن و حمایت از سیستم دفاعى درونى است.
بیشتر بیماریهاى دشوار و طولانى مدت، بیماریهاى ویروسى هستند. از جمله این بیماریها، بیمارى هپاتیت است. بیمارى هپاتیت به انواع مختلفى تقسیم مىشود که علت آن تفاوت در نوع ویروس این بیمارى است. ویروسهاى هپاتیتى که با حمله به بافت کبد منجر به تخریب این بافت و موجب بیمارى هپاتیت مىشوند از نظر ژنتیکى بسیار به یکدیگرشبیه هستند. آنچه که این ویروسها را از هم متمایز مىکند تفاوت کوچکى در ساختار اطلاعاتى آنهاست. هر ویروس ذره کوچکى است که ذخیره اطلاعاتى ژنتیکى خاص خود را به همراه دارد. بر پایه همین تفاوت کوچک ویروسهاى هپاتیتى به انواع مختلفى تقسیم و نامگذارى مىشوند. با آنکه نشانههاى اولیه بیمارى هپاتیت در تمامى انواع این بیمارى مشابه است اما نوع و شدت آسیبهاى کبدى در هر یک متفاوت است. ویروس هپاتیت نوع C که موجب بیمارى هپاتیت C مىشود یکى از این ویروسهاى این گروه است.
بیمارى هپاتیت C که طبق آمارهاى موجود بیش از 170 میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند با نشانههاى عمومى بیمارى هپاتیت همراه است. علائمى مثل تهوع، اسهال و ضعف عمومى. اما زردى پوست یا زردى سفیدى چشم در بیمارى هپاتیت C دیده نمىشود. این مسئله یکى از تفاوتهاى بارز این نوع هپاتیت با سایر انواع هپاتیت است.
دوره خفتگى بیمارى، یعنى از هنگام ورود ویروس تا شروع فعالیت آن ممکن است بین دو تا 20 ماه به طول انجامد. این امکان هست که پس از ورود ویروس بیمارى هپاتیت C سیستم دفاعى بدن بتواند تا مدتى مقاومت کند. گلبولهاى سفید
شرح بیماری
آلرژى فصلى یکى از شایعترین آلرژیها است. آلرژى فصلى یا به عبارت دقیقتر التهاب بینى ناشى از آلرژى معمولاً در بهار و تابستان به وجود مىآید و ناشى از گردههاى گیاهى است. این بیمارى ناشى از استنشاق گردههاى گیاهى و نیز وارد شدن آن به چشم است.
زمان بروز علایم بیمارى ممکن است از اوایل بهار تا اواخر تابستان بر حسب گرده گیاهى که به آن حساسیت دارید و زمان معین گرده افشانى آن گیاه متفاوت باشد. معمولاً یک زمینه خانوادگى هم در مبتلایان وجود دارد. افراد داراى آلرژى به گردههاى گیاهى ممکن است همزمان به میوهها و سبزیجات خاص و نیز به بعضى آجیلها و مغزهاى خوراکى هم حساسیت داشته باشند (آلرژی غذایی).
علل بیماری
از علل مهم افزایش حساسیت یا آلرژی فصلی ، گردههای گلها و گیاهان است که در اثر گردهافشانی ایجاد میگردد. گردهافشانی درختانی مانند نارون ، گردو ، تبریزی ، افرا ، چنار ، زبان گنجشک در اسفند ماه شروع شده و تا اواسط بهار ادامه مییابد ولی علوفهها از ماههای اردیبهشت و خرداد گردهافشانی میکنند که تا اواسط مرداد ماه ادامه مییابد و علفهای هرز در اواخر تابستان تا اوایل پاییز گرده افشانی می کنند . از گلها ، گیاهانی مثل شمعدانی و گل سرخ حساسیت زا هستند .
علایم اصلى بیمارى
علایم اصلى بیمارى حملات مکرر عطسه ، آبریزش بینى ، خارش و آبریزش چشمها، احساس خارش در گلو ، سقف دهان و گوشها، کاهش تمرکز و احساس ناخوشى کلى است.
آلرژی فصلی یا آلرژی بینی؟
تحقیقات نشان میدهد، التهاب مخاط بینی ناشی از آلرژیهای فصلی میتواند در طول همه ماههای سال ایجاد شده و افراد را با مشکل مواجه کند. طبق نظریهای که بین مردم رایج است، آلرژیهای فصلی تنها در فصل بهار اتفاق میافتد و شدت مییابد، اما در عین حال پژوهشهای جدید نشان میدهد التهاب مخاط بینی ارتباط به فصل خاصی ندارد و به خصوص در افراد مبتلا به آسم نباید نادیده گرفته شود.
آمارها نشان میدهد که از هر 10 فرد مبتلا به آسم 8 نفر از آلرژیهای فصلی رنج میبردند. به اعتقاد پژوهشگران، عوامل مختلفی در بروز آلرژیهای فصلی موثر است که به فصل خاصی ارتباط ندارد و برای درمان این دو بیماری ب