دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 711369
تعداد نوشته ها : 524
تعداد نظرات : 85

Loading...
Rss
طراح قالب
GraphistThem246
موسیقی ستارگان برای اولین بار در جهان ضبط شد

دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی Corot موفق به ضبط صدای سه ستاره مشابه به خورشید شدند.به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فرانسوی Corot موفق شدند برای اولین بار اصوات ستارگان را به منظور بررسی و تحقیقات علمی ضبط کنند.
این گروه ستاره شناس معتقدند که این اصوات برای اولین بار اطلاعاتی را از فعالیتهای درونی ستارگان به آنها ارائه خواهد کرد.
با گوش سپردن به این اصوات، دانشمندان صدایی تکرار شونده را ثبت کردند که به اعتقاد آنها این صدا نشان دهنده تپنده بودن ستارگان است. صدای هر ستاره متناسب با ساختارهای شیمیایی، سن و اندازه آنها با دیگری متفاوت خواهد بود.
تکنولوژی که ستاره شناسان از آن برای ضبط صدا استفاده کردند تکنولوژی "لرزه شناسی ستاره ای" یا "stellar seismology" نام داشته و به دلیل ارائه اطلاعات پرارزش از فعالیتهای درونی ستارگان در میان جوامع نجومی از محبوبیت بالایی برخوردار است.
به گفته دانشمندان با وجود تفاوتهای عمده میان آنچه از شرایط و ساختار ستارگان پیش بینی شده بود و اطلاعات به دست آمده ضربان ستاره ای در بسیاری از موارد با اطلاعات گذشته ستارگان شباهت دارد.
بر اساس گزارش بی بی سی، با این حال ستاره شناسان معتقدند که بر اساس این داده های جدید دانشمندان نیاز خواهند داشت تا تئوریهای نجومی قدیمی خود را تصحیح کرده و نظریه های جدیدی را ارائه کنند.
در حال حاضر دانشمندان سعی دارند با گوش سپردن به موسیقی ستارگان، اطلاعات کامل تر و بیشتری از فعالیت های درونی ستاره های مختلف به دست آوردند.
دسته ها : نجوم


ظهور یکی از نادرترین شهابسنگهای جهان در آسمان زمین
چرخش شهابسنگ 2009 BD در یکی از هم جهت ترین مسیرهای ممکن با سیاره زمین یکی از نادرترین رویدادهای آسمانی است که از هفته جاری آغاز شده و تا سال 2034 تکرار نخواهد شد.به گزارش خبرگزاری مهر، طی هفته جاری سیاره زمین میزبان شهاب آسمانی خواهد بود که در فاصله تقریبی 650 کیلومتری- فاصله ای کمتر از دو برابر فاصله زمین تا ماه- به دور زمین گشت خواهد زد.
این صخره کیهانی با وسعت 8 متر 2009 BD نام داشته و در دسته شهابسنگهای CO-Orbital قرار دارد به این مفهوم که در مسیری مشابه مسیر زمین به دور خورشید می گردد. چنین نقطه مشترکی می تواند فرصتی مناسب را به منظور دستیابی اطلاعات با ارزشی از طبیعت شهابسنگها به وجود آورد.
این نوع از شهابسنگها بر خلاف گونه های فانی و زود گذر که دوامی چند لحظه ای دارند با زمین همگام شده و رقصی مارپیچی را برای ماه ها و گاهی اوقات برای سالها به نمایش خواهند گذاشت. به همین دلیل گاهی این پدیده های آسمانی با وجود ابعاد کوچکشان به ماه دوم تعبیر می شوند.
به صورت میانگین سالانه هشت نمونه از شهابسنگهای CO-Orbital در جهان کشف می شوند با این حال شهابسنگ 2009 BD به این دلیل که با زاویه 1.5 درجه از مسیر اصلی زمین بر مدار خورشید قرار گرفته است یکی از مشابه ترین مسیرها را نسبت به زمین طی خواهد کرد که در میان نمونه های مشابه در نوع خود بی نظیر است.
اخترشناسان بر این باورند که با استفاده از این خصوصیت شهابسنگ می توان با کمک فضاپیمایی به آن دست یافته و به جمع آوری نمونه های مطالعاتی پرداخت.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، آخرین تاریخی که شهابسنگ 2009 BD از مسیری نزدیک از زمین عبور کرده است به سال 1955 باز می گردد اما به دلیل اینکه مسیر چرخش آن طی دوره جدید مسیری دایره ای و کامل نیست در 2 ژوئن 2011 مجددا از زمین عبور خواهد کرد و تا سال 2034 این پدیده تکرار نخواهد شد
دسته ها : نجوم
نظریه یک اخترشناس مبنی بر مریخی بودن ساکنان زمین
هیثر کوپر اخترشناس انگلیسی با ارائه نظریه ای جدید اعلام کرد در صورتی که حیات زمین بر اثر برخورد شهابسنگ مریخی آغاز شده باشد می توان گفت که تمام ساکنان زمین مریخی هستند.به گزارش خبرگزاری مهر، یک اخترشناس به تازگی پیشنهادی را مبنی بر مریخی بودن تمامی ساکنین زمین ارائه کرده است. وی با استفاده از نظریه ای که برخورد شهابسنگهای مریخی را عامل شکل گیری حیات بر روی زمین در بیلیونها سال پیش می داند، این نظریه جالب را ارائه کرده است.
به اعتقاد وی مریخ نسبت به زمین فاصله کمتری از کمربند ستاره ای منظومه خورشیدی دارد و به همین دلیل مورد اصابت متعدد شهابسنگها قرار گرفته است. اصابت این شهابسنگها قسمتهایی از این سیاره را جدا کرده و وارد مدار خورشید کرده است که در نهایت این قطعات به شکل شهابسنگ با زمین برخورد کرده اند.
وی بر این باور است در این صورت آغاز حیات بر روی مریخ و انتقال آن بر روی زمین با کمک برخوردهای کیهانی مریخی امری غیر ممکن نبوده و انسانها می توانند خود را مریخی بنامند. وی این اظهارات جالب را در پی کشف مقادیر قابل توجهی از گاز متان بر روی سیاره مریخ ابراز داشت.
بر اساس گزارش زی نیوز، کشف این گاز و ایجاد احتمال یافتن موجود جاندار بر روی سیاره سرخ مریخ توجه محققان را به شهابسنگ مریخی چهار بیلیون ساله ای که در سال 1984 در منطقه آنتراکتیکا یافت شده را افزایش داده است. به طوری که سازمان ناسا اعلام کرده است که احتمال وجود فسیل میکروبی در میان این شهابسنگ بالا است. وجود چنین فسیلی می تواند بشر را از وجود حیات در گذشته های دور بر روی مریخ مطمئن سازد.
دسته ها : نجوم
ارائه نمونه ای جدید از شکل اولیه سیاره زمین
نمونه ای جدید از شکل اولیه سیاره زمین نشان می دهد که این سیاره در حدود 2.5 بیلیون سال پیش به صورت کامل در زیر آب قرار داشته است.به گزارش خبرگزاری مهر، محاسبات محققان دانشگاه سیدنی استرالیا نشان می دهد که زمین تا 2.5 بیلیون سال پیش جهانی از آب بوده و تنها 2 الی 3 درصد از آن را خشکی تشکیل می داده است.
امروزه تنها 28 درصد از سطح زمین بالاتر از سطح دریا قرار دارد و نسبت دقیق میزان سطح خشکی و آب در طول حیات این سیاره هنوز مشخص نشده است اما توافق عمومی بر این امر استوار است که میزان پوسته قاره ای با گذشت زمان افزایش یافته است.
فرضیه محققان بر آن است که طی آن دوره زمانی جبه زمین به دلیل وجود میزان وسیعی از عوامل رادیو اکتیو به نسبت امروز 200 درجه سیلسیوس داغتر بوده است که این پدیده منجر به داغتر شدن و ضخیم تر شدن پوسته زمین در اعماق آب دریاها و در نتیجه کم عمق شدن دریاها شده است.
در واقع جبه داغ زمین باعث گسترش پوسته های قاره ای از قسمتهای جانبی شده و آن را به نسبت امروز مسطح تر کرده است. سپس با سرد شدن جبه زمین و عمیق شدن اقیانوسها، سطح زمین به تدریج آشکار شده و پوسته های قاره ای با اشکالی متفاوت شکل گرفته اند.
به گفته محققان طی این دوره اکسیژن تولید شده توسط باکتری های فتوسنتز کننده به سرعت و در واکنش با تجزیه ساختارهای زیستی موجود در اقیانوسها مورد استفاده قرار می گرفته و به همین دلیل سطح اکسیژن طی این دوره از تاریخ زمین کاهش یافته است.
سپس با ایجاد فرسایش در لایه های زمین، ذرات فرسوده شده به صورت رسوبی به آب اقیانوسها وارد شده و با پوشش دادن مواد زیستی از فرایند واکنش آنها با اکسیژن جلوگیری کرده و به تدریج سطح اکسیژن در زمین را افزایش داده اند.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، این پدیده می تواند عاملی برای به وجود آمدن ارگانیزم های تنفسی بر سطح زمین باشد. از دیگر آثار حضور رسوبات فرسایشی در آب دریاها، حاصلخیزی اقیانوسها با استفاده از فسفر- یکی از اساسی ترین مواد غذایی دریایی- و شکل گیری سواحل کم عمق و در پی آن متولد شدن جانداران فتوسنتز کننده بوده است.
دسته ها : نجوم
احتمال برخورد شهاب سنگ با زمین در 160 سال آینده
محققان دانشگاه پیزا در ایتالیا با محاسبه مجدد مسیر حرکت یکی از شهاب سنگهایی که طی دهه گذشته کشف شده است اعلام کردند که این شهاب سنگ به نسبت درصد یک در هزار و 400 در سال 2169 با زمین برخورد خواهد کرد.به گزارش خبرگزاری مهر، به گفته اخترشناسان احتمال برخورد شهابسنگی که وجود آن در ابتدا برای سیاره زمین بی خطر به شمار می رفت در 160 سال آینده امکانپذیر خواهد بود. این در حالی است که به اعتقاد دانشمندان زمان محدودی برای منحرف ساختن این شهابسنگ باقی مانده است.
شهابسنگ 1999 rq36 طی دهه گذشته کشف شده است اما در ابتدا به دلیل اینکه امکان برخورد آن با زمین طی 100 سال آینده وجود نداشته است در آن زمان به عنوان جرمی مزاحم و خطر ساز مورد مطالعه قرار نگرفت.
اکنون محاسبات جدید دانشمندان دانشگاه پیزا در ایتالیا اطلاعات متفاوتی را ارائه می کند. بر اساس این محاسبات احتمال برخورد این شهابسنگ با زمین طی سالهای 2169 و 2199 یک در هزار و 400 خواهد بود.
این شهابسنگ با قطری برابر 560 متر ابعادی بیش از دو برابر حجم شهابسنگ آپوفیز دارد که به احتمال یک در 45 هزار در سال 2036 با زمین برخورد خواهد کرد. هر دو این شهابسنگها به اندازه ای قدرتمند هستند که در صورت برخورد با اقیانوس، امواج مخرب و مرگبار تسونامی را در جهان ایجاد کنند.
با این حال انحراف شهابسنگهایی که با زمین فاصله زیادی دارند از عوارضی گاه غیر قابل جبران برخوردار است. برای مثال ایجاد برخورد یا انحراف در شهابسنگ می تواند این جرم را به قطعاتی تبدیل کند که کنترل و انحراف آن نیازمند عملیاتی پیچیده تر و پر هزینه تر خواهد بود.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، با اینکه مطالعات و رصدهای آینده می تواند احتمال برخورد این شهابسنگ با زمین را رد کند اما دانشمندان دانشگاه پیزا بر این باورند که کنترل روزمره شهابسنگها به منظور گسترش اطلاعات بشر در رابطه با احتمال برخورد با زمین طی 100 سال آینده باید همچنان صورت صورت گرفته و روشهای مختلف جلوگیری از برخورد و انحراف این اجرام مورد بررسی جدی قرار گیرد.
دسته ها : نجوم
خوشه ی پروین یا ثریا خوشه پروین یا "ثریا" را بسیاری می‌شناسند. خوشه پروین نام خوشه‌ای در صورت فلکی گاو که به «هفت خواهران» هم مشهور است. در لیست مسیه m45 نام‌گذاری شده است. قدیمی‌ها که خیلی راحت آن را در آسمان پیدا می‌کنند. با نزدیک شدن زمستان برای مشاهده آن در ساعتهای قبل از نیمه شب ، بالای سرتان را نگاه کنید. لکه مه آلودی می‌بینید که با کمی دقت چند ستاره هم در آن می‌توان تشخیص داد. تیز بینی چشمانتان را با شمارش ستاره‌های خوشه پروین بیازمایید! در هوای آلوده شهرهای بزرگ معمولا فقط 4 تا 5 ستاره پروین را می‌توان دید. اگر در شبی صاف تا 6 ستاره در پروین توانستید ببینید، دید چشمانتان عادی است. در برخی شبهای صاف می‌توان تا 8 ستاره را نیز در پروین شمارش کرد. اگر راستای کمربند جبار را به سوی شمال غرب آسمان ادامه دهید ابتدا به ستاره الدبران وسپس به هفت ستاره درخشان وجفت هم می رسید که در کنارهم خوشه انگورزیبایی را در آسمان تداعی می کنند خوشه پروین .خوشه ای با ستاره های بسیار جوان که .9 ستاره درخشانتر آن در میدان دید تلسکوپی (1.5 درجه) به خوبی جای می گیرند ودر شرایط ایده آل رصدی تیزبین ترین رصدگران تا 14 ستاره این خوشه را با چشم غیر مسلح تشخیص می دهند.رد پای این جرم زیبا در تاریخ به حدود 3000 سال پیش برمی گردد و حتی در کتابهای مقدس دینی مانند تورات وانجیل نیز بدان اشاره شده است.شاید به همین سبب این خوشه تا این حد در شعر وادبیات جهان جای دارد.برای رومی ها این خوشه از اواسط خرداد در آسمان صبحگاهی طلوع می کرده است یعنی درست سه هفته زودتر از طلوعی که در عصر حاضر برفراز شرق دارد.آزتک ها در مکزیک وآمریکای مرکزی مبداء تقویم سالیانه خود را با دیدن نخستین تلالو ستاره های ثریا پیش از طلوع خورشید در آسمان صبحگاهی تنظیم می کردند.در یونان باستان ثریا جرم آسمانی مهمی برای زمان سنجی بوده وطلوع سحرگاهی آن ازآغاز موسم سفرهای دریایی وفرارسیدن فصل زراعت نشان داشته است.شاید به همین دلیل یونانی ها نام پلیادها(کسانی که با کشتی سفر می کنند)را به آن داده اند.در اسطوره های یونانی هفت ستاره درخشان این خوشه در حقیقت دختران اطلس وپلیون(اطلس ٬پسر تیتان که زئوس خدای خدایان برای تنبیه او مجبو
دسته ها : نجوم
از زمانی که انسان پای به عرصه ی وجود گذاشته است همواره نگاهی به آسمان انداخته است و سؤالات بیشماری در ذهنش تداعی شده است . اما با این وضع نمی توانست پاسخی قانع کننده برای آنها بیابد، زیرا علمش بسیار محدود بود.   تا زمانی که اسپنتیک روسی دروازه های آسمان را شکافت و به فضای بیکران راه یافت؛ در آن زمان شوروی خود را قطب فضایی دنیا می دانست و به خود می بالید ، حال دوباره سؤالات قدیمی قدرت گرفته بود.   یکی از جالبترین افکار بشر، ایده جابجایی در بعد زمان است. البته اگر از یک بعد دیگر به قضیه نگاه کنیم همه ما مسافر زمان هستیم. همین الان که شما این را میخوانید، زمان به پیش میرود و آینده به حال و حال به گذشته تبدیل میشود. نشانه اش هم رشد موجودات است. ما بزرگ میشویم و می میریم. پس زمان در جریان است.   زمانی که اینشتین در سال 1905 نظریه نسبیت خاص را مطرح کرد در آن قوانین جامعی در مورد نور و سرعت های بالا به چشم می خورد . از آن زمان دوباره نظریات سفر در زمان پای به عرصه ی وجود گذاشتند . زیرا همانطور که می دانیم یکی از اصول نسبیت این است که سرعت نور حد سرعت ها است ؛ یعنی ، هیچ جسمی قادر نیست با سرعتی فراتر از سرعت نور حرکت کند ؛ دلیل این پدیده را می توان باز هم در نسبیت پیدا کرد زیرا قانونی در نسبیت می گوید که با افزایش سرعت جرم نیز افزایش می یابد ، در فرمول محاسبه ای این موضوع یعنی افزایش جرم اگر سرعت جسمی برابر سرعت نور شود آنگاه جرم آن بی نهایت می شود و در این شرایط هیچ انرژی قادر به شتاب دادن آن نیست . پس براساس نسبیت نمی توان از سرعت نور گذر کرد ، حال ممکن است برای شما این سؤال پیش آید که چرا پس فوتون ها می توانند با این سرعت حرکت کنند ؟ پاسخ اینگونه بیان می شود که چون جرم فوتون ها در حال سکون صفر است پس می توانند با چنین سرعتی به سیر و سفر بپردازند.   بر طبق این نظریه اگر شیئ به سرعت نور نزدیک شود گذشت زمان برایش آهسته تر صورت میگیرد. بنابراین اگر بشود با سرعت بیش از سرعت نور حرکت کرد، زمان به عقب برگردد،( اتساع زمان ) که برای فهم بهتر آن پارادوکس اولبرس را مطرح می سازند. مانع اصلی این است که اگر جسمی به سرعت نور نزدیک بشود جرم نسبی ان به بینهایت میل میکند؛ لذا نمی شود شتابی بیش از سرعت نور پیدا کرد. اما شاید یک روز این مشکل هم
دسته ها : نجوم
تا چندی پیش تحقیقات علمی٬ این دنیای خاکی ما را کره ای بسیار مطلوب می دانست که نه سرد است و نه گرم٬ دارای مقدار زیادی آب و منابع نامحدودی از اکسیژن. و این روش ها دائمآ به طبیعت زندگی می بخشد. اما این مسئله که حیات می تواند فقط در محیط کره ای مانند زمین به وجود بیاید و تکامل پیدا کند٬ کاملآ اشتباه است.  


مثلآ این عقیده کاملآ قبول شده است که آب رادیو اکتیو خالی از هرگونه میکروب و کشنده می باشد. اما یک نوع باکتری وجود دارد که زندگی خود را با این محیط٬ وفق داده و در اطراف راکتورهای هسته ای به سر می برد.

آزمایشی که توسط دانشمند معروف دکتر سیگل در این مورد به عمل آمد به نظر چندش آور می باشد. او اتمسفر کره مشتری را به طور مصنوعی در آزمایشگاه خود به وجود آورد و در این اتمسفر٬ باکتری و خزه پرورش داد که دارای هیچ یک از موادی که ما لازمه حیات به شمار می آوریم نمی باشد٬ آمونیاک٬ متان و هیدروژن٬ آنها را از بین نبرد. 

آزمایش هینتن و بلوم انتومولوژیستهای دانشگاه بریستول هم این چنین نتیجه شگفت انگیزی داشت. دو دانشمند یک حشره را به مدت چندین ساعت در حرارت ۱۰۰ درجه خشک نمودند و سپس فورآ خوکچه ی هندی خود را داخل هلیوم مایع کردند. بعد از آنکه آنها را تحت تشعشع قوی قرار دادند دوباره در محیط عادی خود رها نمودند. حشرات به زندگی بیولوژیکی خود ادامه دادند و پس از مدتی نوزادهای کامل و سالم به بار آوردند.

همچنین ما از باکتریهایی مطلع هستیم که در کوههای آتشفشان زندگی می کنند و برخی سنگ می خورند و برخی دیگر آهن می سازند. انبوه علامتهای سوال بیشتر می گردد.

آزمایشات٬ همچنین در مراکز علمی ادامه دارد و روز به روز دلائل تازه ای به دست می آید که نشانگر آن است که حیات فقط در محیطی مثل کره زمین پدید نمی آید. 

دسته ها : نجوم
شاید جوابتان به این پارادوکس این بوده است که شاید انها علاقه ای به تسخیر سیارات دیگر ندارند ولی اگر انها علاقه ای به ما ندارند انرژی های ما را نیز جالب نمی دانند 


هر سیاره ای به مقداری محدود انرژی دارد و پس از مدتی ذخایر ان(هرچقدر هم زیاد) تمام می شود پس انها قاعدتا باید به دنبال انرژی می امدند

پس این نظریه خود به خود رد میشود

از نظریه های قابل قبول در این زمینه می توان به ۲ مورد زیر اشاره کرد:

۱ـ حداقل این موجودات در سیاره ی ما وجود ندارند وما (این بشر دوپا) در کهکشان خود تنها هستیم

۲ـ انها قبل از ان که به این درجه ی پیشرفت برسند خود را نابود می کنند  

ولی در هر صورت امیدوارم انها عاقل تر از بشر باشند وخود را با جنگهای احمقانه از بین نبرند

دسته ها : نجوم
  عمر دنیا و زمین و انبساط آن (بیگ بنگ) - سیاه چاله ها و ستاره های نوترونی همگی گوشه ای از معجزات قرآن است! نسبت عمر دنیا به عمر زمین: سوره ی 50 (ق): آیه ی 38: "ما آسمان ها و زمین و آنچه در میان آنهاست در شش روز آفریدیم و هیچ گونه رنج و سختی ای به ما نرسید" سوره ی 41 (فصلت): آیه ی 9: "بگو: آیا شما به آن کس که زمین را در دو روز آفرید کافر هستید و برای او همانندهایی قرار می دهید؟ او پروردگار جهانیان است!" امروزه دانشمندان با توجه به شواهد موجود عمر زمین را 4.5 میلیارد سال پیش بینی می کنند. این در حالی است که عمر دنیا 13.5 میلیارد سال برآورد شده است. در قرآن آمده که زمین در دو روز و دنیا در شش روز خلق شد. (عمر دنیا 3 برابر عمر زمین است). اگر این موضوع را با شواهد عینی امروز مقایسه کنیم هیچ کمبودی دیده نمی شود! عمر دنیا (13.5 میلیارد سال) را بر عمر زمین (4.5 میلیارد سال) تقسیم کنید. جواب 3 بدست می آید. این بدان معناست که علم امروز نیز به این مسئله رسیده که عمر دنیا 3 برابر عمر زمین است! سیاه چاله ها و ستاره های نوترونی: سوره ی 86 (طارق): آیات 1 تا 3: "سوگند به آسمان و کوبنده ی شب! و تو نمی دانی کوبنده ی شب چیست. همان ستاره ی ثاقب است!" در عربی "ثقب" به معنای چاله و "ثاقب" به معنای چیزی است که چاله را ایجاد می کند. نسبیت عام پیش بینی می کند که سیاه چاله ها از ستاره های نوترونی بوجود می آیند. ستاره های نوترونی اکثرا قابل رویت نیستند و تنها با امواج رادیویی (پالس ها) رصد می شوند.امواج دریافتی از این ستاره ها طوری به نظر می رسد که کسی به جایی می کوبد! (ستاره ی کوبنده). باور ندارید؟ گوش کنید! قرآن در آسمان ستاره ای کوبنده را معرفی می کند که ثاقب است. (چاله ایجاد می کند). کلام واضح قرآن در این مورد جایی برای شک نمی گذارد! بیگ بنگ – بیگ کرانچ و انبساط دنیا: سوره ی 55 (الرحمن): آیه ی 37: "آسمان ها روزی دوباره شکاف برمی دارند و مانند گل سرخی باز می شوند!" سوره ی 51 (الذاریات): آیه ی 47: "و ما آسمان ها را با قدرت خود بنا کردیم و همواره آن را وسعت می بخشیم!" سوره ی 21 (الانبیا): آیه ی 104: "در آن روز که آسمان را چون طوماری در هم می پیچیم هماگونه که آفرینش ر
دسته ها : نجوم
X